Detail Fotocollectie Gemeentearchief Ede

Detail Fotocollectie Gemeentearchief Ede

Nummer:GA05822
Negatief
Beschrijving:Glazenier/kunstschilder Wim Mulder. Hij woonde in 't Rieselo aan de Houtkampweg in Otterlo.

Biografie: Wim Mulder (Emmerik [Duitsland], 26 maart 1908 – Otterlo, 28 maart 1992). Kunstschilder, leraar, vervaardiger van mozaïeken, illustrator, lithograaf, glazenier, restaurateur van schilderijen en iconen. Tijdens zijn opleiding aan de “Kunstoefening” schilderde hij landschappen, daarna werden dat stillevens, allengs, onder invloed van Dick Ket, gericht op de stofuitdrukking.
In de bezettingstijd exposeerde hij op de zogenaamde ‘Zwarte Tentoonstellingen’. Deze waren mede ingericht voor kunstenaars die zich niet hadden aangesloten bij de cultuurkamer. In 1945, tijdens de tentoonstelling ‘Kunst in Vrijheid’. In het Rijksmuseum te Amsterdam, ontving hij de Gerrit van der Veen-penning.

In verband met zijn opleiding Gebrandschilderd Glas was het zijn wens om mee te werken aan gebouwen. Deze ging in vervulling. Hij vervaardigde zeer veel glas in lood –versieringen, gevelmozaïeken, koperversieringen in de Gemeente Ede, en ook het herdenkingsmonument ‘1100 jaar Otterlo’. Otterlo werd ook vanaf december 1945 zijn woonplaats, waar hij tot aan zijn dood bleef. Hij ontdekte daar het landschap met zandverstuivingen, heidevelden en jeneverbesbossen.

Hij was lid van de vereniging Edese Kunstschilders.

Locatie:Otterlo, Houtkampweg
Datering:1988
Collecties:Collectie C. Otting (Gemeente Ede)
Auteur/fotograaf:Otting, Cord
Auteursrechthouders:Gemeente Ede
CC-licentie:CC BY-SA
Toestemming nodig voor gebruik privé?:Nee
Toestemming nodig voor gebruik publicatie?:Nee

Locatie op kaart