Detail Archief Ede

Detail Archief Ede

1002 Documentatieverzameling G.J. Kesteloo, ca. 1970-1994

Bestandsnummer: 1002
Trefwoorden organisaties: Archieven gemeente Ede
Originelen in beheer bij: Gemeentearchief Ede
Inventaris:Download

 •  Inleiding
  • Deze documentatieverzameling is van de hand van oud-inspecteur G.J. Kesteloo. Geboren in Ede op 17 december 1909, trad hij op 1 oktober 1932 in dienst bij de Edese gemeente-politie. Hij klom op tot de functie van inspecteur en ging met ingang van 1 januari 1970 met pensioen.

   Na zijn pensioen legde Kesteloo o.a. een documentatieverzameling van krantenknipsels aan. Deze verzameling is na zijn overlijden ondergebracht bij het Gemeentearchief Ede. De meeste krantenknipsels zijn afkomstig uit de jaren tachtig.

   De verzameling is opgedeeld in twee categorieën: Algemeen en Politie. De eerste categorie is het grootst en bevat krantenknipsel over uiteenlopende zaken die betrekking hebben op Ede, variërend van straten en huizen tot bekende Edenaren uit vroeger tijden.

   Onderwerpen waar weinig krantenknipsels van waren, zijn opgeborgen in omslag 33. De informatie m.b.t. straten en personen is verzameld in omslagen 34 en 35, tenzij er over één straat of persoon teveel informatie was en er daarom een apart dossier van is gemaakt (bijv. Jac. Gazenbeek / de ‘Molenstraat’). Zoals de verwachten gaan de mappen in de categorie politie over zaken die betrekking hebben met het Edese politiekorps, maar ook weer variërend qua onderwerp.

   Er is een persoon- en straatnamenoverzicht gemaakt voor de inventarisnummers 34 en 35. Deze overzichten zijn als bijlage bij deze inventaris te vinden.

 •  Verantwoording
  • Wanneer deze collectie bij het Gemeentearchief Ede is ondergebracht, is niet bekend. Waarschijnlijk moet dit omstreeks of na 1995 zijn geweest, aangezien de collectie niet verder loopt dan 1994. In februari 2000 werd een eerste plaatsingslijst gemaakt. In januari 2018 werd besloten om de collectie in nieuwe dozen te verpakken. Bij dat project is gelijk de plaatsingslijst doorgenomen en nader uitgewerkt.

 •  Hele toegang (1002 Documentatieverzameling G.J. Kesteloo)